vineri, 6 ianuarie 2012

NOODLES CU PUI SI LEGUME LA WOK


Ţinând cont de faptul că am wok de ceva vreme şi nu prea îl folosesc, m-am gândit sa pregatesc o ''chinezărie'': tăiţei de orez cu pui şi legume.
Este o reţetă uşoară care necesită foarte puţin timp.

Pentru 3 porţii am folosit:
- unt;
- 1 morcov;
- 1 ardei gras;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 praz;
- un piept 'mic' de pui;
- 125 g tăiţei de orez;
- sos soia;
- sare şi piper;

Puneţi în wok ulei sau unt (eu am folosit unt)si daţi-l la foc mare. Adăugaţi carnea şi lăsaţi-o să se rumenească puţin, legumele tăiate fâşii se adaugă peste pui şi se lasă la călit pentru aproximativ 10 minute. Când acestea sunt gata adăugaţi sosul soia.
Într-o oală cu apă fierbinte se adaugă taiteii care se lasă la înmuiat pentru aprox.4 minute. Atenţie, aceştia nu se fierb. Se scot din apă şi se strecoară foarte bine după care se adaugă peste conţinutul de legume. Daca este nevoie, completaţi cu sos soia.

Împreună cu legumele se lasă pe foc cateva minute în care trebuie sa amestecaţi foarte bine şi se servesc imediat.

Enjoy :)


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu