Acum să trecem şi la ceva dulce...Prajitură cu rondele de ananas şi zahăr ars.
Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri de zahăr alb
- 4 linguri de făina
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri zăhar brun
- 50 g unt
- 1 conservă ananas tăiat rondele
Pentru pandişpan separăm albuşul de gălbenuş. Se bat spumă tare albusurile iar galbenuşurile se bat împreună cu zahărul până ce compoziţia şi-a mărit volumul încă o dată.
Se amestecă cele două( albuşurile şi gălbenuşurile) , se adaugă făina în ploaie, câteva linguri de suc din conserva de ananas, zahărul vanilat şi se mixează în continuu.
Separat, topim untul peste care se adaugăm zahărul brun. Când zahărul este topit se adaugă în tava de copt unsă în prealabil cu unt sau ulei şi imediat se adaugă feliile de ananas, atentie zahărul nu trebuie lăsat să se întărească.
Trebuie să aveţi pregătite şi câteva bucaţi mici de ananas pentru a acoperi spaţiile dintre rondele.
Peste acestea se adugă compoziţia blatului şi se dă la cuptor la o temperatură medie pentru aproximativ 40 minute.
Când blatul este gata se răstoarnă imediat pe un platou mare pentru a nu permite zahărului ars să se întărească.
Succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu