Ingrediente:
4-5 buc pulpe de pui dezosate
200 g ciuperci
200g smantana
2 linguri amidon
ceapă verde
sare, piper
ulei
mărar şi apă
4-5 buc pulpe de pui dezosate
200 g ciuperci
200g smantana
2 linguri amidon
ceapă verde
sare, piper
ulei
mărar şi apă
Pulpele de pui se spală, se sterg, se taie bucaşi şi deasupra lor se presară condimente. Ciupercile se curaţă si se taie sferturi. Se curaţă ceapa, se taie cubulete.
Uleiul se incinge si se prajeşte carnea pe toate părţile; se adauga ciupercile şi ceapa şi se calesc cca. 5 minute. Se stinge cu 300 ml. supa de gaina/pui sau apa şi se pune totul la fiert. Se fierbe cca. 10 minute, intr-o oala acoperită, la foc mijlociu. Se amestecă din când în când.
Amidonul se amestecă mai intâi în smântână apoi se omogenizează în sosul de carne, amestecându-se continuu. Se lasa ciulamaua sa dea intr-un clocot, dupa care se ia de pe foc.
Se serveşte cu piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu