luni, 28 mai 2012

Sufleu de dovlecei


INGREDIENTE
- 4 dovlecei
- 4 oua
- 150 ml de lapte
- 250 g de smantana
- 200 g de cascaval ras
- 2 sau 3 catei de usturoi
-  ulei
- unt
- malai
- sare
- piper
Dovleceii spalati se dau pe razatoarea mare
si se calesc in putin ulei pana se inmoaie si-si leapada apa
Se amesteca cu 1/2 din cascavalul ras.
Ouale se bat cu smantana,
usturoiul, sarea si piperul..si se toarna peste dovleceii raciti
Vasul in care urmeaza fie copt sufleul
se unge cu unt si se presara putin malai
Umplutura se toarna in forma de copt,
se presara restul de cascaval
Se coace in cuptorul preincalzit la foc iute,
cam la 180 de grade Celsius,
pana prinde o crusta aurie de cascaval topit (aprox.30min).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu