luni, 8 octombrie 2012

Pacheţele de primăvară



Ingrediente:
- 12 foi din faina de orez
- 2 morcovi medii, dati pe razatoare
- 2 fire de ceapa verde tocate marunt
- un ardei gras taiat felii subtiri
- 3 cani de varza tocata marunt
- 1 ardei iute
- un ou batut
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri sos teriaki
- ulei vegetal pentru prajit





Pentru inceput am incins in wok vreo 3 linguri de ulei, apoi am calit un pic ceapa, un minut asa, apoi am pus rand pe rand si restul legumelor: ardeiul , morcovul, varza, ardeiul iute.
Am adaugat apoi amestecul de sos de soia,  am pus un pic de sare si un pic de piper.

Am lasat amestecul pentru umplutura sa se raceasca de tot inainte de a incepe “ambalarea” efectiva a pachetelelor.
Am pregatit apoi un bol cu apa fierbinte si am scufundat fiecare foaie de orez in apa o secunda. Apoi am pus foaia de orez pe blat, am uns-o de jur imprejur cu ou, iar in partea de jos am pus 2 linjurite de umplutura, sub forma de bastonas. Am lasat cam 2 cm intre umplutura si marginea data cu ou, apoi am trecut marginea peste umplutura.

Am tras peste umplutura si marginile din dreapta si stanga pentru a inchide pachetelul, apoi l-am rulat foarte strans. Sper ca intelegeti din poze procedura prin care am ajuns sa am 15 minunate pachetele de primavara.

La final, nu ne ramane de facut decat sa le prajim in baie de ulei (nu toate o data, ci in vreo 3-4 ture).
Se servesc cu sos.


Inspirata de Teo K.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu