INGREDIENTE:
8 -10 mere rase, 5 linguri cu zahar, 2 linguri cu scortisoara, 1 foaie aluat, zahar pudra.
PREPARARE:
calim merele cu zaharul si scortisoara pana se evapora lichidul. Lasam compozitia sa se raceasca complet. In acest timp, intindem aluatul si-l asezam in tava unsa in prealabil cu unt. Ii lasam marginile de vreo 4 cm. Dam tava cu aluatul la rece, pana se raceste si umplutura. Umplem tarta cu compozitia de mere, iar din restul de aluat, taiem fasii si le asezam peste tarta, sub forma de grilaj. O ungem cu ou batut+putin lapte.
Incingem cuptorul la 160o si o coacem pana devine rumena (aprox.40 min).
Se lasa la racit, se portioneaza si se presara cu zahar pudra.
Arata excelent! Si gustul sper ca este pe masura!
RăspundețiȘtergereO saptamana calduroasa sa ai!
Multumesc!
RăspundețiȘtergere