Sambata m-am trezit cu o foame nemaiintalnita si un chef nebun de dulce si m-am gandit sa pregatesc pentru micul dejun clatite americane (de mult pofteam la asa ceva :))
Pentru aprox. 7 clatite am folosit asa: 300 g faina (aprox150 g alba pentru ca nu am avut mai multa in casa + diferenta integrala cu tarate, 2 oua, 300 ml lapte, 2 linguri de zahar brun (in mod normal trebuia sa pun mai mult dar ne mai gandim si la silueta), , 1 plic praf de copt, cateva picaturi esenta de vanilie, 1 lingurita cu unt, gem de visine si miere.
Pregatire:
Am amestecat praful de copt cu faina, intr-o cratita am batut ouale cu zaharul, untul si laptele, am pus esenta de vanilie iar faina am adaugat-o treptat ca sa nu se formeze cocoloase.
Intr-o cratita stropita cu ulei se adauga cu polonicul compozitia in mijlocul acesteia, compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, nu trebuie sa o miscam
Lasam clatita la prajit pana apar bule de aer la suprafata acesteia dupa care o intoarcem.
Clatitele se aseaza una peste alta iar intre ele putem pune gem sau un sirop care ne place (eu am folosit gem de visine). La sfarsit le-am stropit cu putina miere de albine.
Au fost delicioase si foarte satioase datorita fainei cu tarite pe care am folosit-o.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu